The Joy Stars 30-1-2013  In een interview, gemaakt voor deze website, op het Textielbeatfestival laten mensen de bandnaam “The Joy Stars” vallen. Een Enschedees bandje uit het begin van de zestigerjaren. Tot dan toe zij de naam me eigenlijk helemaal niets. Toch blijft het geheel een beetje hangen. Enkele dagen geleden krijg ik een foto van, inderdaad, The Joy Stars. Ze bestonden naast de White Rockers, en werden toen gezien als één van de betere (Enschedese) bands van die tijd (begin jaren zestig). Ze speelden bijna alleen maar in Duitsland, waar ze zeer populair waren. Johan Aldenkamp en waarschijnlijk ook Henny Lubben zijn in dit bandje gestart met hun muzikale loopbaan. Maar.....wie waren de andere bandleden, welke muziek hebben ze gespeeld, waar hebben ze opgetreden!!!!      Heb jij informatie over The Joy Stars....laat het ons weten Siem Duivelaar: Links achter is Johan Aldenkamp, later basgitarist bij Honest Men. De jongen met de stokken is Ab Hoogstra. Ken hem omdat hij ook drummer is geweest in de Substitute waarin ik ook heb gespeeld.
Jeugdsentiment door Kees Zwaan Als 13-jarige jongen bouwde ik een kristalontvanger. De Pionier van Philips. Door een oortelefoontje hoorde ik radio Luxemburg. Een jaar later had ik een kleine rood transistorradiootje die ik al lopend voor mijn oor hield. Luisterend naar jaren zestig muziek. Ook in het plaatselijke cafeetje was er muziek. Daar stond een jukebox. Peter Koelewijn probeerde zijn vrouw van het dak af te zingen. Inworp: een dubbeltje. Klik hier voor zijn hele verhaal.
Nostalgie en de Originele Bezetting Gerrit Steenbreker De originele bezetting. Wat is dat als het om muziekgroepen gaat? Als het gaat om een voetbalteam hoor ik daar nooit een discussie over, maar als het bij een band ter sprake komt, zijn de rapen gaar. Het onderwerp komt meestal ter tafel als het om revival gaat, ofwel het opnieuw leven inblazen van oude glorie. Oude glorie van de uitvoerende muzikanten en .....    Klik hier voor het hele artikel.
Bijwoordelijke bepaling van plaats A d d y   S c h e e l e In 1960 kwam ik in de vijfde klas van de 1e Prinseschool. De vier klassen daarvoor had ik op de Kortenaerschool gezeten. Deze school werd opgeheven omdat het leerlingenaanbod te laag was. Althans, zo werd het aan ons verteld. Veel later rees bij mij het vermoeden dat deze schoolopheffing -nota bene in een periode waarin de ...                                Klik hier voor zijn hele verhaal
Textielbeat in canon van Enschede Onder een canon verstaan we een richtsnoer voor elementen uit onze cultuur en geschiedenis die van belang zijn om door te geven aan volgende generaties.  Een canon kan overal over gaan zoals een schilder, schrijver, provincie, stad  enz. enz. Sinds kort is Textielbeat als “Broedplaats voor popgroepen” opgenomen in de canon van Enschede. Het is een bevestiging dat de sixties cultuur en de jaren zestig  muziek, onderdeel uitmaakt van de Enschedese geschiedenis.  Verwacht niet dat het een uitgebreid verhaal wordt. Een canon is vaak  een geschiedschrijving in beknopte vorm.   ook al omdat het  “Textielbeat - broedplaats voor popgroepen” is genaamd, kun je je afvragen wat Gert Timmerman, Freddy Golden en de Cotton Town Jazzband’  hier doen. In iedergeval hebben we dat als babyboomers mooi voor elkaar gekregen.  Laat het in de canon  dan beknopt zijn, wij gaan door om zoveel mogelijk  informatie te verzamelen betreffende de Sixties in Enschede. Dus.... pak uit die oude schoenendoos waar die sixties foto’s in liggen of schrijf op die leuke sixties herinneringen en stuur ze ons toe. Ze krijgen een mooi plekje op deze website.  Ook  zitten we springen om tekst over het ontstaan van de vele Enschedese sixtiesbands.  De bands HUN en CHAINS hebben we al geplaatst. (zie links op de website)
Vervolg... The Joy Stars Tijdens de laatste Textielbeat, waar ik video-opnames heb gemaakt met interviews, was een standaard vraag aan de bezoeker, “Wat is uw favoriete band”. Bij één stel kreeg ik het antwoord… “The Joy Stars”. Nou…daar stond ik even van te kijken want…..ik kende The Joy Stars niet. Maar het intrigeerde me wel. Toen ik een foto van iemand kreeg kon de zoektocht beginnen. Eigenlijk willen we graag een beeld krijgen hoe het eraan toe ging in de eerste helft van de sixties in Enschede m.n. op muzikaal gebied. Tenslotte was dit een hele belangrijke periode waar muzikanten zich ontwikkelden en waardoor ook in de tweede helft van de sixties een enorm aantal dansorkesten en beatbands werden gevormd en diverse bands zoals The Rowdies, White Rockets, Buffoons, Honest Men en The First Move, later landelijke bekendheid genoten. Peter de Man heeft gereageerd in ons gastenboek. Peter is al een bekende muzikant in die tijd. Binnenkort het verhaal van hem over zijn muzikale belevenissen met o.a. The Joy Stars. Hij heeft een geweldig geheugenen is erg Enthousiast. We hopen dat meer mensen zich melden, met verhalen, om meer zicht te krijgen op de vroege zestiger jaren in Enschede.
Vlag dekt de lading niet. Op Facebook komt hier en daar de discussie op gang betreffende de inhoud van het onderdeel “Textielbeat” in de canon van Enschede. Gerrit Steenbreker vindt dat het niet ophoud met de overwinning van Teach-In op het songfestival en dat de vlag de lading niet helemaal dekt. Je kunt daarom de inhoud aanpassen of de vlag wisselen i.p.v.de lading. Henkie van de Wetering is het niet helemaal eens met de inhoud en heeft daarom maar z’n eigen canon item gemaakt. Klik hier om zijn versie te lezen.
Update Canon Enschede Sinds kort is het item “Textielbeat” in de canon van Enschede aangepast. Het item heet dan ook niet meer “Textielbeat” maar ”Enschede muziekstad” Op de eerste uitvoering is aardig wat commentaar geweest. De canon is op twee verschillende plekken te vinden. Het vreemde is dat deze twee plaatsen hun eigen “gastenboek” hebben waardoor reacties niet bij elkaar komen te staan. Bij de canonvanoverijssel.nl is het item overigens nog niet aangepast.  www.SHSEL.nl     www.canonvanoverijssel.nl
The Joy Stars voor volle zalen 15-3-2013  Peter de Man is een Enschedese muzikant die al muziek maakt vanaf eind 50er, begin 60er jaren. Hij Heeft het ontstaan van The White Rockets en The Honest Men van dichtbij meegemaakt. Met The Joy Stars speelt hij, eerst in Enschede en later in Duitse steden voor volle zalen. Uit diverse mails hebben we een geweldig verhaal kunnen samenstellen. Lees hoe twee personen met twee gitaren op één bromfiets, 70 km reizen voor een optreden. Klik hier voor Peter’s verhaal...
Help even mee.... Wie kan ons iets meer vertellen over deze twee Enschede sixties bands. (klik op de foto voor een vergroting) Op de foto links is de band “Spike” met v.l.n.r. Henk Slottje, Wim Kok, Gerard Mebius, Hans Paschold, Richard Micolai von Fuerstenrecht. Op de rechtse foto staat de band The Untouchables” met v.l.n.r. Gerard Mebius - Freddy  v.d. Woude - Henk Slottje - Reini v.d. Woude. Mail even of schrijf in ons gastenboek.
Tijd voor een filmpje... Als je de laatste Textielbeatfesivals hebt bezocht kan het maar zo zijn dat je Hans van Stuivenberg tegen het lijf bent gelopen die er met z’n collega was om video-opnames te maken. De opnames die Stuivenberg & Peters (S&P) hebben gemaakt zijn in een lade beland en verder niet aan het grote publiek gepresenteerd. Kijk… en dat is natuurlijk erg jammer. Hans heeft wat filmpjes opgediept voor Rabbits60.nl. Allereerst The Honest Men op het festival 2007. Op één muzikant na zijn het allemaal originele bandleden. Ondanks dat het publiek wat nadrukkelijk aanwezig is, is het toch een redelijk goede geluidsopname geworden. Kijk en geniet van The Honest Men met The Air That I Breathe…
Top Twenty - Delden Ja....ik hoor je denken, Top Twenty in Delden... wat heeft dat nu met “sixties in Enschede” te maken. Ton Arends vertelt over de club en de avond dat The White Rockets onder de indruk waren van The Emeralds uit Engeland. De posters en foto’s komen ook van Ton waarvoor nog onze hartelijke dank. Klik hier voor zijn verhaal.
Egbert de Wit, muzikant en schrijver 31-3-2013 Dat muzikanten ook nog wel iets anders kunnen dan alleen maar muziek maken bewijst o.a. Egbert de Wit, bassist van sixtiesband The Chains. Egbert heeft net z’n eerste boek uitgebracht, getiteld vluchtweg door de Taiga. Het is een avonturenroman die zich afspeelt in de Sovjet Unie van voor de Perestrojka. Iedereen die de website van The Chains wel eens heeft bezocht heeft kunnen constateren dat de tekst (van Egbert) op de site wel erg lekker leesbaar is en met de nodige humor is doorspekt. Hij is onder meer werkzaam geweest als taalconsulent en tekstschrijver bij de rijksoverheid. Tevens schreef hij tal van artikelen voor diverse dag, week en maandbladen en bekleedde hij diverse redacteurschappen. Wil je meer weten over de inhoud van het boek, bezoek dan eens zijn website.
De Source op Textielbeat - 2007 Hier nog een filmpje gemaakt door Stuivenberg & Peters op het Textielbeatfestival in 2007. Sixtiesband De Source in actie.
DEEL 15 Op zaterdagen was het bij m`n vader "Samstag Feierabend". Dan werd in de namiddag de gehele "Hof"(plaats rondom de barak),de oprit en ook de straatkant mooi gemaakt voor de zondag, met de daarvoor... ga naar het hele verhaal
Take Your Time 20-4-2013  Op Facebook zie ik een leuk filmpje van de Rabbits met het nummer Take Your Time. Het is een compilatie van foto’s met muziek dat op Youtube is gezet door Derk de Wit. Take Your Time Was één van de drie of vier nummer die we toen hebben opgenomen in ATAK aan de Noorderhagen voor de eerste Textielbeat CD. De nummers Funny How Love Can Be en Smile A Little Smile zijn toen op de CD terecht gekomen. Elke band mocht twee nummer op de CD zetten waardoor Take Your Time  buiten de boot viel. De nummers hebben we ingezongen op de zolder van ATAK (zie foto)
Eerste datum Textielbeatfestival 2013 Het bestuur van het Textielbeatfestival heeft 15-december 2013 als eerste datum geprikt voor de organisatie van het festival. LET OP... dit wil nog niet zeggen dat dit de definitieve datum is. (zie gastenboek Textielbeat.nl)
The Night Stars Als alles goed verloopt zullen The Night Stars dit jaar voor de eerste keer spelen op het komende Textielbeatfestival. Een enkele Textielbeatbezoeker zal zich misschien afvragen…  wie zijn The Night Stars. De voorlopers van The Night Stars beginnen in de eerste helft van 1966 met de volgende bezetting, Gerard Keizer – trompet, Gerard Molenaar – saxofoon, Hans Meyran – accordeon en Jan Franken – slagwerk. Al gauw wordt het drumwerk overgenomen door Karel ter Riet die een geweldig mooie zilveren ster op z’n drumstel heeft staan, waardoor de zus van Gerard Keizer op het idee komt om de band The Night Stars te noemen. Manager van het eerste uur is Johny Naafs, zwager van Gerard. Hij regelt op bescheiden schaal optredens voor feesten en voor het carnaval in Oldenzaal. In de loop van 1966 treed een compleet nieuwe bezetting aan. Op het Twents Conservatorium heeft Gerard  Klik hier voor meer...
- HUN zal niet spelen op Textielbeat-2013 - Zoals sommigen van ons wel weten, liggen twee bandleden van sixtiesband HUN flink in de lappenmand, om het maar even zo te zeggen. Willem ter Maat is aan het revalideren na een beroerte en Henkie van de Wetering zit in een revaldatie traject na een hartinfarct. Na goed overleg heeft de Band besloten om niet te spelen op het komende textielbeatfestival. Beide muzikanten hebben wel de intentie om het festival straks te bezoeken. Graag willen we Willem en Henkie succes en sterkte toewensen met de revalidatie.
Oudheidkamer komt met PopArchiefTwente 3-8-2013  Op initiatief van de “Oudheidkamer Twente” is een werkgroep samengesteld die als taak heeft de Popmuziek in Twente in beeld te brengen. Ja… over welke periode heb je het dan. De komst van Bill Haley en de Rock ’n Roll wordt algemeen gezien als het begin van de populaire muziek. Dan praten we over midden vijftiger jaren. De periode die in beeld moet worden gebracht is dus van 1955 tot heden. Allereerst ligt de hoogste prioriteit in de vroege periode, dat spreekt voor zich. Verreweg het grootste deel van de huidige werkgroep bestaat uit inwoners van Enschede die allemaal de vijftiger en zestigerjaren, van de vorige eeuw, bewust hebben meegemaakt. Voor de huidige werkgroep is het meest voor de hand liggend dat ze de vroege periode in beeld brengen. Voor de latere perioden hoopt de groep dat er zich ook jongere mensen aanmelden om plaats te nemen in de werkgroep. Dit geld ook voor Twentenaren die ook buiten Enschede goed op de hoogte zijn met de plaatselijke popcultuur tussen 1955 en heden. De werkgroep werkt onder de naam PopArchiefTwente (PAT). Door een, nog te bouwen, website zal iedereen kennis kunnen nemen van de, door de werkgroep, verzamelde informatie.           Zie ook krantenartikel in de Tubantia
Website van Poparchief Twente staat online www.poparchieftwente.nl
Gerrit Trip schoort op You Tube Met het opnieuw opgenomen nummer If You Need Me Schoort, de van huis uit Enschedese muzikant, Gerrit Trip op dit moment goed op You Tube. In het sixties wereldje is Gerrit bekend als muzikant van de band Highway ’61. Ook heeft hij in talloze andere bands gespeeld waaronder After All waarmee hij , met dit nummer, vele weken op nummer 1 stond in Zuid-Afrika. Als het een beetje meezit kunnen we in december weer genieten van zijn muzikale kwaliteiten op het dan te houden Textielbeatfestival.
14-9-2013  Oude krant gekregen van Dirry Markerink met een artikel over de Enschedese band The Honest Men. Dat het niet altijd meezat, als popgroep in die tijd, is te lezen in dit artikel. De datum van plaatsing is ons niet bekend.
Terug op historische grond. 29-9-2013 Op hemelvaartdag 1969 reizen de Rabbits af naar Arnhem om deel te nemen aan een talentenjacht die wordt georganiseerd bij jongerencentrum Jacobiberg in Arnhem. Met een horde fans en een geblesseerde Chris, winnen we de eerste prijs, die wordt uitgereikt door Miss Holland. 44 jaar na dato, woensdag 25 september, reis ik terug naar deze, voor de Rabbits, historische plek, met een aantal leden van de werkgroep Poparchief Twente om wat informatie uit te wisselen. Verwacht eigenlijk niet dat er nog iets herkenbaars aanwezig zal zijn. Popcentrum Jacobiberg ligt in een mooi deel van Arnhem nabij park Sonsbeek, waar we in die tijd ook regelmatig spelen. Als ik uit de auto stap en het gebouw aan de buitenkant observeer, kan ik niet zeggen dat het super herkenbaar is. Dat is wel anders als we even later het kleine zaaltje binnen wandelen. Het is alsof ik 44 jaar terug in de tijd ben. Er is niets verandert. Hetzelfde podium met links en rechts lange gordijnen om het podium af te sluiten, hetzelfde hout, dezelfde deuren en ramen. Het enige verschil is dat het zaaltje nu niet is gevuld met losse stoeltje waar bezoekers plaats kunnen nemen. Krijg ook de bevestiging dat er in de jaren, na de sixties, nooit iets is gewijzigd. Er leuk om even terug te zijn op deze historische plek. Foto’s: Willem Schreurs
Berichtje van Wim ter Maat Zoals velen van ons weten heeft Wim ter Maat (HUN) op 13 maart een beroerte gehad. Op dit moment is hij aan het revalideren. Lees zijn berichtje in ons gastenboek. Wim... we wensen je heel veel sterkte toe en hopen je weer te zien op het komende Textielbeatfestival.
Eerste plaatje voor The Rowdy’s
BRON: Het Vrije Volk 2 maart 1968 KLIK OP DE TEKST VOOR VERGROTING
TEACH-IN online Sinds kort was de band TEACH-IN een beetje onzichtbaar op het internet. Derk de Wit heeft daar verandering in aangebracht. Op een Facebook pagina en Website heeft hij een indrukwekkende hoeveelheid foto's en andere informatie staan. Hoe raakt iemand uit het hoge noorden (Groningen) nu geïnteresseerd in de Enschedese band Teach-In. Derk de Wit:  Ik was voor mijn broer bezig met het downloaden van Musikladen filmpjes, waarin Nederlandse artiesten optraden. Zo ook Teach In, waarvan ik ook een karaoke versie (of wat daar voor door moest gaan) van Dear John tegenkwam. Alleen was de ondertiteling niet echt goed te lezen, dus ik dacht: "Dat kan beter". Ik ben dus aan de slag gegaan met verschillende videobewerkingsprogramma's, net zolang tot dat mij het resultaat aanstond. Ik heb toen meerdere Teach-In filmpjes gedaan en van stereogeluid voorzien. Zo werd mijn interesse voor Teach-In gewekt en ben ik op internet gaan speuren. Van lieverlee ben ik toen alle singletjes en een aantal elpees gaan verzamelen en op YouTube gezet. Deze heeft Nick de Vos gezien, die zich toen bij mij melde en een facebook vriendschap met mij aanging. Zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels heb ik op facebook vriendschappen met een groot aantal ex Teach-In leden. Waarop bij het idee ontstond om een Ti-facebook pagina te beginnen. Ik had ook nog wat ruimte over op mijn website en een domein waar ik eigenlijk niks mee deed. Dus ben ik maar een Teach-In website begonnen. Deze is nog niet helemaal zoals ik wil, maar dat komt t.z.t. wel. www.teach-in.nl
Textielbeat op 15 december in de Grolsch Veste Het 13de festival van Textielbeat wordt op zondag 15 december gehouden in de Grolsch Veste. Naar aanleidng van de goede reacties van het publiek en de samenwerking met FC Twente is wederom gekozen voor deze locatie. Ook dit jaar hebben zich nu al 15 zestigerjaren bands aangemeld. De verkoop van de kaarten (€ 20,00) start op 02 november bij de bekende voorverkoopadressen in Enschede zoals : - Automobielbedrijf Duivelaar - H.ter Kuilestraat 195A - Enschede, - Tourist Enschede info Shop (VVV) - Stationsplein 1a - Enschede, - R eceptie van het Stadion de Grolsch Veste (Hoofdingang kanaalzijde)
Rabbits zijn gestart met repetities 5-10-2013  Net als veel andere Enschedese sixtiesbands, zijn The Rabbits begonnen met de repetities voor het komende textielbeatfestival dat wordt gehouden op 15 december in de Grolsch Veste. Op dit moment zitten we nog in een fase dat we kunnen repeteren in de huiskamer. Later zal dat plaatsvinden in een repetitie ruimte waar een complete geluidsinstallatie aanwezig is. Alie, die noodgedwongen aanwezig is bij de huidige repetities, is in elk geval erg tevreden met de repertoirekeuze.
Herhaling Textielbeat documentaireserie 16-10-2013 In de aanloop naar het komende Textielbeatfestival gaat TVEnschedeFM de ducumentaireserie opnieuw uitzenden die is gemaakt rond het Textielbeatfestival 2011. De uitzendingen zijn van maandag 4 november t/m maandag 9 december. Te zien om 18.10 uur (na het TV Enschede Nieuws) met elk uur herhaling.
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Maak kennis met de huidige Nightstars 31-10-2013  Één van de twee “nieuwe” bands die spelen op het komende Textielbeatfestival zijn The Nightstars. Met “nieuw” bedoelen we natuurlijk dat ze voor het eerst op dit festival zullen optreden.  The Nightstars zijn begonnen in 1966. De muzikanten hebben elkaar ontmoet op het Enschedese conservatorium, waar ze allemaal zijn afgestudeerd. Omdat ze tijdens hun studie geen beatmuziek mochten spelen, werd Enschede als speelstad een beetje gemeden. Dat is ook de reden dat ze hier wat minder bekend zijn t.o.v. de andere Textielbeatbands. Ongetwijfeld zal deze band het goed doen op het festival doordat ze een enorm breed repertoire hebben. In de sixties speelden ze zowel nummers van Frank Zappa’s Mothers of Invention als ook nummers van Herb Alpert. Om de sixties liefhebber opnieuw kennis te laten maken met The Nightstars hebben we een videoregistratie gemaakt tijdens een van de repetities. Zet de video op HD
Goed bekeken Textielbeat items De door ons gemaakte reportage Textielbeat-2013 Deel1 wordt enorm goed bekeken. Het filmpje staat nu 3 dagen online en is al 400 maal bekeken. Voor een filmpje over een lokale gebeurtenis is dit zeer netjes. Ook het aantal bezoekers op deze website is geexplodeerd met 16 december als hoogtepunt. Op deze dag mochten we meer dan 400 bezoeker ontvangen. De nieuwe website van Poparchief Twente mag zich de laatste dagen ook verheugen op veel bezoekers. In de afgelopen 5 dagen is er ca. 750 maal een band bekeken.
MY GENERATION propvol Textielbeat-2013 21-12-2013  Eduard Hanauer heeft z’n programma voor zondag 22 december helemaal vol gepropt met opnames die TVEnschedeFM heeft gemaakt op het laatste Textielbeatfestival. Zelfs The Rabbits zullen er te horen zijn. Stem dus zondagmorgen om 10:00 uur af op EnschedeFM    Klik hier voor de playlist Foto’s: Erik Schaddelee
Textielbeat op TVEnschedeFM TVEnschedeFM heeft videobeelden gemaakt op het afgelopen Textielbeatfestival. Hier info over de uitzenddatum van de diverse delen. OP 10 januari Deel-1 met HIGHWAY ‘61 - OLD  STARS BAND - BUTTERFLY - ST. JOHNS FAMILY en ZUV-X-8 Op 17 januari Deel-2 met CHAINS -  ZUV-X-8 -  RABBITS - RONAL FOUR - JUST FOR FUN en CENTURIONS Op 24 januari Deel-3 met NIGHTSTARS - ST. JOHN’S FAMILY - REFRESHERS - CHAINS - INDEEDS Op 31 januari Deel-4 met OLD STARS BAND - REFRESHERS  NIGHTSTARS -  jUST FOR FUN -  INDEEDS Op 7 februari Deel-5 met HIGHWAY - RABBITS - SOURCE - ZUV-X-8 - CENTURIONS Op 14 februari Deel-5 met BUTTERFLY - SOURCE - RONAL FOUR - CENTURIONS - NIGHTSTARS
TV Enschede FM
Video Textielbeat 2013 Deel2 online 23-12-2013   Zoals al eerder gemeld wordt het eerste deel van de Rabbits60.nl videoreportage enorm goed bekeken. Extra reden dus om maar vlug het tweede deel online te zetten. In dit tweede deel voert de muziek de boventoon. Te horen en te zien zijn o.a. Butterfly, Rabbits en Highway ‘61. Veel Kijk en luisterplezier.
Textielbeat voor groot en klein Hier een aantal links naar plekken waar foto’s te vinden zijn van het Textielbeatfestival - 2013
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Kaartverkoop voor Textielbeat 2013 is begonnen 2-11-2013  De kaartverkoop voor het komende Textielbeatfestival is begonnen. Rabbits60 was vroeg uit de veren om erbij te zijn.
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Maak verder kennis met The Nightstars Eerder op deze website heb je The Nightstars kunnen zien en beluisteren tijdens hun weekelijkse repetitie.  We gaan nu een stapje verder. Rabbits60 was erbij tijdens de soundcheck vlak voor een optreden in Tubbergen. Je krijgt nu een beter beeld wat je straks kunt verwachten op het komende Textielbeatfestival. Zet YouTube op HD
Grandioos feest Textielbeat - 2013 16-12-2013  Het was weer ouderwets gezellig op het afgelopen Textielbeatfestival, dat gehouden is op zondag 15 december. Al bij de eerste bands was het erg druk voor beide podiums en de stemming zat er al vroeg in. Alhoewel het geluid niet optimaal was heeft het publiek daar waarschijnlijk weinig van gemerkt. Na het optreden van de bands kon de bezoeker nog even rustig napraten onder het genot van een drankje. Complimenten voor het bestuur en alle vrijwilligers die deze geweldige klus weer succesvol hebben afgerond. Hier alvast het eerste, van een aantal, filmpjes die we de komende dagen op deze website zullen plaatsen. Ook volgen er nog veel foto’s die gemaakt zijn door verschillende fotograven.
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Repetitie bij de Source Alhoewel sommigen een zware zaterdagavond hebben gehad, zijn alle leden van de Source op zondagmorgen rond 10:00 uur aanwezig voor de repetitie. Over twee weken is het Textielbeatfestival en er moet nog wat gebeuren. Rabbits60.nl was erbij en maakte de volgende registratie.
Nieuw logo en website voor Poparchief Twente 8-12-2013 De werkgroep Poparchief Twente is de laatse tijd o.a. druk geweest met het ontwerpen van een nieuw logo en het realiseren van een nieuwe website. Ook is begonnen met het afnemen van interviews. Het logo is een ontwerp van Gerrit Steenbreker, lid van de werkgroep. Voor de website wordt gebruik gemaakt van het ontwerp dat is gemaakt door Popcentrum Jacobiberg die het Poparchief-Arnhem runnen. Dit alles is gebeurd in goed overleg met het Popcentrum. De website heeft een uitgebreid formulier (aanmelden) om bands op te nemen in het archief. Iedereen die voldoende informatie over een Twentse popgroep of artiest heeft, kan zo’n formulier invullen. Er moet wel minimaal een foto, redelijk wat bandleden met datums en een korte geschiedenis omschrijving worden doorgegeven. Kijk eens op de website van Poparchief-Arnhem om een indruk te krijgen hoe de website van Poparchief Twente er straks uit komt te zien. De werkgroep probeert de nieuwe website voor het Textielbeatfestival online te krijgen.
n Sliepsteen gewijd aan Beatcultuur in Enschede De St. Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) heeft haar eigen kwartaalblad “n Sliepsteen”, voor velen onder ons waarschijnlijk wel bekend. De laatste uitgave van dit jaar staat volledig in het teken van “De Beatcultuur  in Enschede”. Muzikanten, Manager, organisator, Fotograaf en kapper, komen ruimschoots aan bod. Bezoekers van het komende Textielbeatfestival krijgen de gelegenheid het blad te kopen voor de losse nummers prijs van €3,50. Het nummer zal uiteraard ook te koop zijn in de boekenwinkel. Het blad is geïllustreerd met nooit eerder vertoonde foto’s. Rabbits60.nl mag een puntje van de sluier oplichten wat betreft een aantal artikelen in dit december- nummer. Klik hier voor meer. Dit nummer is op z’n vroegst te koop op 13 december.
Registratie Textielbeatfesival 14-12-2013 De lokale radio en TV zender TVEnschedeFM zal opnames maken tijdens het festival. Deze zullen worden uitgezonden vanaf vrijdag 10 januari op TV Enschede. Het gaat om zes afleveringen van ong. 25 minuten, met optredens van de diverse bands. Ook zullen BouwhuisTV en Rabbits60.nl videoopnames maken. De opnames van Rabbits60.nl zullen natuurlijk z.s.m. op deze website te zien zijn.
OUD NIEUWS 2013