A Cappella in het Huttie van Appie 21-2-2014  Op de vrijdagmiddag is het “Highway time”  in het “Huttie” van Appie Timmer op het Twekkelerveld.  Er wordt wat gezongen en gedronken en de één na de andere anekdote rolt over tafel. In deze gezellige ambiance hebben we even wat videobeelden gemaakt… hier het resultaat.
Afink, Lammers of Bouwhuis 30-1-2014  Herman had me al eens gezegd dat hij ergens een mooie foto van cafe Bouwhuis had gezien en dat hij die binnenkort een maal zou langs brengen. Nou… hier is hij dan. Inderdaad een hele mooie foto.  Ook heeft hij twee delen van een bouwtekening bij zich. Aan de bouwtekeningen te zien is het pand gebouwd i.o.v. de heer Afink. Op het moment dat de foto is genomen is de tapvergunning van ene Lammers, zoals boven de deur staat vermeld. Dat je het pand misschien niet gelijk herkend komt waarschijnlijk doordat er nog een soort serre voor het pand staat. Er zouden ook plannen bestaan, om aan de hand de bouwtekeningen, een maquette te maken van het historische pand. Wie heeft er meer informatie uit het verre verleden van dit verdwenen pand.
Deel3 online van de Textielbeat2013 videoregistratie 25-12-2013   In deel3 zie je het publiek toch wat losser worden wat hier  en daar tot leuke taferelen leid. Erg leuk om met de camera bovenop te zitten. Bands in deze aflevering: Ronal Four, Centurions en ZUV-X-8.
Deel4 online van de Textielbeat2013 videoregistratie 30-12-2013   Hier het vierde en laatste deel van de videoregistratie die is gemaakt op het Textielbeatfestival 2013. De twee bands die in de spotlights staan zijn de Old Stars Band en The Nightstars.
Textielbeat op 1e en 2e Paasdag De zes afleveringen, die door TVEnschedeFM zijn gemaakt op het laatste Textielbeatfestival, zullen zowel op de 1e als 2e Paasdag opnieuw worden uitgezonden. Het begint beide paasdagen om 14:00 uur. 
Trompettist  Martin Dokter overleden Maandag 12 mei 2014 is na een kort ziekbed Martin Dokter overleden . Martin was al jaren trompettist van Sixties Soulband de St. John's Family. Martin is 43 jaar geworden. We wensen familie, vrienden en collega’s, voor de komende periode, veel sterkte toe .
Muzikant Henk Zweers overleden 6-3-2014  Op maandag 3 maart is Henk Zweers overleden. Henk was in de sixties bekend als drummer van The Ronal Four. Later heeft hij ook jaren in o.a. de band After All gespeeld. Op het laatste Textielbeatfestivals heeft hij nog gespeeld met zijn Ronal Four. Henk was niet alleen een goeie muzikant maar vooral ook een sympathiek mens. We zullen hem missen. We wensen familie en vrienden veel sterkte voor de komende tijd.
Derksen op bezoek bij Hilco ter Heide en Ely van Tongeren 20-5-2014  In aflevering 7 komt Johan Derksen, met zijn programma Derksen on the Road, o.a. op bezoek bij Hilco ter Heide en Ely van Tongeren, oud bandleden van de Enschedese Close Harmony Groep The Buffoons. Derksen gaat in zijn programma op pad om uit te vinden hoe het met zijn favoriete bands is verlopen. In de uitzending wordt regelmatig een repetitie of optreden van de complete band gefilmd. In deze uitzending zal dat, jammer genoeg, bij The Buffoons  van toen, niet plaats vinden. Uitzending 26 mei  RTL7
Gitariteitendag in Kulturhus Borne! Zondag 14 september. Eén hele dag lang, van 10-17 uur, staat de gitaar centraal!  Een interessante dag voor beroepsgitaristen, hobbygitaristen, gitaarbouwers, versterkerliefhebbers en zo voort. Wat valt er te zien: wereldberoemde vintagegitaren, zowel elektrische als acoustische, prachtige “handmade” versterkers, gitaarverzamelingen en studiegitaren. En veeeeeeel meer. Kijk voor het programma op: www.kulturhusborne.nl De bekendeTwentse gitarist Bep Kamphuis uit Enschede zal zijn collectie zestiger jaren gitaren ten toon stellen, aangevuld met enkele collectables van Toon Faulhaber .
Opwarmen voor het laatste Textielbeatfestival 19-9-2014  Wie alvast in de stemming wil komen voor het laatste Textielbeatfestival, kan de komende tijd terecht op verschillende locaties.  Op 5 oktober vindt in de binnenstad van Enschede de culturele zondag plaats waar de Textielbeatbands The Chains, ZUV-X-8 en The Indeeds, vanaf 15:00 uur, zullen optreden bij het ei van Co. Tevens zal Ria Cousijnsen-Waccary deze middag, op de Oude Markt, een presentatie geven met als onderwerp “Textielbeat”. Op 15 november spelen de Textielbeatbands The Nightstars, The Centurions en Highway 61 in Theater De Kappen te Haaksbergen.
- Sixties internationaal - Colin Blunstone - Colin Blunstone komt naar Hengelo. Op 2 oktober geeft hij een concert in poptempel Metropool. * De zanger van de legendarische Zombies! En dat niet alleen natuurlijk. Met zo'n stemgeluid wordt je voor nog veel meer dingen gevraagd. * En na The Zombies? Na The zombies gaat Colin solo aan de slag. Hij scoort hits met nummers als 'Wonderfull" en "I don't believe in Miracles". Ook werkt hij veel samen met The Alan Parsons Project. * Hij is toch op nog meer Alan Parsons platen te horen? Als je iets van Alan Parsons in de kast hebt staan dan is de kans groot dat je minimaal één keer de stem van Colin hoort. * Een avond hits! Dat kan je sowieso verwachten. Colin zingt deze avond alle hits, ongeacht met wie hij ze heeft gemaakt.
Enschedese Textielbeatbands
met mooi sixties repertoir.
The Nightstars
The Centurions
Highway ‘61
Op 15 november - 2014
in
De Kappen
 te Haaksbergen
Highway ‘61 op Koningsdag 2014 in Enschede Hier de registratie van het concert dat sixtiesband Highway ‘61 heeft gegeven op de oude markt in Enschede op Koningsdag 2014. De geluidskwaliteit is niet al te best. Dat komt doordat de cameramicrofoon het geluidsniveau niet helemaal aan kan waardoor je al gauw vervorming krijgt. De beelden maken echter weer een heleboel goed.
Poparchief Twente komt met opnames van FAGHM 21-6-2014  In de sixties kwam het maar sporadische voor dat er film of geluidsopnames werden gemaakt van een repetitie of een optreden van een plaatselijke band. Het Poparchief Twente heeft nu geluidsopnames boven water gekregen van de Hengelose band Faghm. De kwaliteit is niet echt geweldig maar toch…  Wie heeft er in de sixties, ook in Enschede, niet op z’n knieën voor het podium gelegen bij een optreden van deze Hengelose band. De band stond erom bekend dat er, tijdens een optreden, een enorme interactie was met het publiek. Ga voor het beluisteren van de opnames naar de website van Poparchief Twente.
Nieuwe CD-single voor Highway ‘61 23-8-2014 Het is er toch van gekomen, de Enschedese band HIGHWAY ‘61 heeft het nummer Bring It On Home To Me  uitgebracht op CD-single. Met bijbehorende videoclip is het nummer al erg populair op facebook en wordt veel beluisterd en geliked. Bij plaatsing van dit artikel was nog niet helemaal bekend waar de CD-single te koop is. Klik  hier  om de videoclip te bekijken.
SixtiesSelfie 19-8-2014  Op dit moment is de selfie (gefotografeerd zelfportret) erg populair, vooral bij jongeren. De huidige selfie is enkele jaren geleden ontstaan. Als ik aan een gefotografeerd zelfportret denk, schiet me de fotoautomaat in de gedachten, die in de sixties veel werd gebruikt om een foto van jezelf te maken en erg populair was. Al gauw ging je met meerdere personen achter het gordijntje zitten om, wel of niet gekke bekken trekkend, de automaat vier maal te laten flitsen. Dit leverde vaak erg grappige fotootjes op. Hier een aantal fotootjes uit die tijd uit mijn eigen fotoalbum. Misschien wel leuk om voor de Rabbits60.nl website een verzameling aan te leggen van dergelijke plaatjes. Heb je de sixties doorgebracht in Enschede en ben jij in het bezit van dit soort fotootjes, stuur dan een copy op naar info@rabbits60.nl en we plaatsen ze op deze website.
Nieuwe Buffoons dubbel CD De LP’s die The Buffoons hebben uitgebracht in 1968 en 1969 zijn nu verenigd in één CD doosje. De dubbel CD bevat de Lp’s Lookin' ahead  en In perfect harmony. Zeer waarschijnlijk een actie van een platenmaatschappij. Op de diverse websites over The Buffoons wordt nog geen melding gemaakt van deze nieuwe CD.
PopArchief Twente nieuws 14-5-2014  Wie heeft er, in de Enschedese sixties, niet op z’n knieën gelegen tijdens een optreden van de Hengelose band Faghm. Gertie Morsman was de grote inspirator die overal de zaal plat kreeg. Het Poparchief Twente is bij Gertie op bezoek geweest en heeft de band, met een mooi geschreven levensloop van de entertainer, op de website gezet.  Kijk en geniet.
Tamla-Motown-Men
Op het internet is het nog te vinden…. Zanger Waylon heeft als
eerste Nederlandse soloartiest een contract getekend bij het
Amerikaanse platenlabel Motown. Hij is dan wel de eerste
Nederlandse soloartiest die dit voor elkaar heeft gekregen maar
dat  wil niet zeggen dat hij eerste Nederlandse muzikant was die
het zover heeft geschopt. De jongens van de Honest Men uit
Enschede gingen hem begin 1969 al voor als eerste Nederlandse
artiesten. De plaat “Cherie” werd uitgebracht op het befaamde
Tamla Motown label. Even later kregen ook de Cats het voor
elkaar om een plaat uit te brengen op dit label. In die tijd is er
aardig wat ruchtbaarheid aan gegevens in de plaatselijke en
landelijke pers.
Rabbits zijn begonnen met de repetities 28-8-2014  Net als diverse andere Enschedese sixtiesbands, zijn ook de Rabbits weer volop aan het repeteren voor het laatste Textielbeatfestival dat zal plaatvinden op 11 januari 2015. Bij de repertoirkeus is flink rekening gehouden met het verzoek van de Rabbitsaanhang om Rabbits herkenbare muziek te maken. Volgens Alie, die tijdens de repetities voor een natje en een droogje zorgt, is dat uitstekend gelukt.
Johnny koestert zijn vioolbas Als je in de geschiedenis van de Twentse popmuziek zit te wroeten kom je regelmatig de naam van Johnny Mouthaan tegen. Johnny is in 1960 in Enschede komen wonen. In 1962 gaat hij in The Blues Stars spelen samen met Rob Kappers, Jan ter Broeke, Jauke Keekstra en Benno Timmerman.  In 1963 vormt hij samen met o.a. Evert van de Wal en zijn neef Peter Mouthaan, de band The Melody Rythmix.  Meer...
Wie heeft de primeur 13-3-2014 Denk dat ze bij RTV-Oost de pest in hebben betreffende de berichtgeving over het laatste Textielbeatfestival. Jan le Loux, voorzitter van de stichting Textielbeat, zat woensdag aan tafel in het RTV-oost programma En dan nog even dit!. Jan wist o.a. te melden dat er die avond een Textielbeat-persbericht de deur uit zou gaan. Hij kon echter nog niets zeggen over de inhoud van dat persbericht. De Twentse Courant Tubantia had donderdagmorgen de primeur en kwam met een mooi artikel over het festival dat in 2015 voor het laatst zal plaatsvinden. RTV-Oost krijgt het voor elkaar helemaal  niets te melden. Waarom zou dat nu zijn. Hebben ze de pest in omdat ze de primeur niet hebben gehad of hebben ze gewoon, net als bij Rabbits60.nl, geen persbericht ontvangen.
Laatste Textielbeatfestival in 2015 Het zat er eigenlijk wel een beetje aan te komen, het einde van de Textielbeatfestivals. Op 10 maart heeft het bestuur te kennen gegeven dat op 11 januari 2015 het laatste Textielbeatfestival zal worden gehouden. Een teruglopend aantal bezoekers heeft er voor gezorgd dat het steeds moeilijker wordt om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook zullen er in de toekomst steeds meer bands afhaken i.v.m. gezondheid en wegvallen van muzikanten. Kan me overigens ook voorstellen dat dit bestuur, die het festival alweer 25 jaar organiseert,  het ook wel een beetje gezien heeft.  De aanwezige muzikanten en andere vrijwilligers konden zich eigenlijk wel vinden in de beslissing te stoppen met de grote festivals. Dat wil overigens niet zeggen dat de stichting Textielbeat wordt opgeheven. Muzikanten die bijv. een avondje willen organiseren met één of meerdere bands kunnen eventueel ondersteuning vragen bij de stichting. Dat men hier veel gebruik van zal maken betwijfel ik. Het organiseren van zo’n middag of avond kan heel goed door een band zelf geregeld worden. Kijk maar eens naar de jongens van ZUV-X-8 die dat al regelmatig op een uitstekende wijze doen.
Verrassende Buffoons live opnamen uit de jaren '60 in My Generation. Gerard van Tongeren, Buffoons-lid van het 1e uur, had er mij al vaker over verteld. Een tape, die John Gaasbeek met een eenvoudig bandrecordertje, mid-jaren'60 zou hebben gemaakt, bij een optreden in Dancing Modern. Dat was de thuisbasis van The Buffoons.  Op die tape zouden een aantal nummers staan.  Gerard zei dan altijd, dat John Gaasbeek, die tape nog steeds in zijn bezit had, en er voor zou zorgen, dat de opnamen bij Gerard terecht zouden komen. Nu had ik dit alles al wel diverse keren, in de afgelopen jaren gehoord. Ik dacht zoiets van : "Die opnamen, die zijn er wel, maar of ze ooit "echt" boven water komen, dat moet ik eerst nog zien". Dat heeft niets te maken met John en Gerard, want dat zijn betrouwbare lieden, maar .....  zo gaan die dingen nou eenmaal .   Meer....
Herman Hanauer te gast bij SBS.Australië
Nooit gehoord van van Textielbeat ? Dan kom je duidelijk niet uit
Enschede. In januari kijkt men terug op de jaren dat Enschede een
stad werd met een
bloeiende pop
cultuur. Herman
Hanauer uit QLD
maakte deel uit van
die beat cultuur.
Vandaag deel 1 van
v/'h 1e generatie
verhaal van Herman
Hanauer uit QLD die
samen met broer
Eduard deel uit maakte van The Rabbits.
 voor het interview
Henk Tukker vertelt… Henk Tukker is geboren op het Acaciaplantsoen in Enschede en is in de zestigerjaren al vroeg betrokken bij het organiseren van beatavonden bij verschillende clubs in de regio zoals de -Hally Cally Club- in Losser,  -First Loos Club- en de -Smurfclub- in Enschede. Ook is hij manager van de beatbands HUN en Teach-In. Twee bands die in die tijd erg actief zijn. Later is hij meer dan 13 jaar actief bij het Showorkest Superfly. Henk is nu al weer jaren betrokken bij de organisatie van het wel bekende Textielbeatfestival. Klik hier....
Alsnog single voor Ronal Four 21-12-2014  Op het komende Textielbeatfestival zal sixtiesband Ronal Four ontbreken. In 2012 heeft de band nog een mooie single gemaakt die vlak voor het Textielbeatfestival 2013 zou worden gelanceerd. Vlak voor er in het voorjaar van 2013 een videoclip zou worden gemaakt, werd duidelijk dat Henk Zweers ernstig ziek was. Omdat Henk, tijdens het festival in 2013,  al niet meer kon zingen, is de band toen aangevuld met een zangeres. Henk is in het voorjaar van 2014 overleden. Addy Scheele (toetsenman van Ronal Four) heeft, wat de single betreft, de draad weer opgepakt. De single “Textielbeat” is een eigen nummer. Addy heeft er een mooie fotoclip bij gemaakt waar de jongens nog samen te zien en te horen zijn. Het nummer zou erg geschikt zijn om er het laatste festival mee af te sluiten.
Textielbeat op culturele zondag in Enschede
Op 5 oktober werd de laatste culturele zondag (Zilver festival) van dit
jaar gehouden in het centrum van Enschede. Op deze middag was de
Textielbeatgeneratie sterk vertegenwoordigd. In een van de twee oude
TET bussen, die op de oude markt stonden geparkeerd, had Beppie
Kamphuis een deel van z’n, veelal oude, gitaren uitgestald. Ook liet hij
horen dat hij het gitaarspelen nog lang niet verleerd was.  Af en toe
werd hij bijgestaan door een medemuzikant op gitaar. In de andere TET
bus werd een presentatie gegeven door Ria Cousijnsen-Waccary en
Herman Mulstege over de geschiedenis van het Textielbeatfestival en
de activiteiten van het Poparchief Twente. Ook werd nog even gemeld
dat op het laatste grote Textielbeatfestival, dat zal worden gehouden
op 11 januari 2015, een boek zal worden gepresenteerd, genaamd
“katoenvreters”, dat o.a. gaat over de beatcultuur in de zestigerjaren
van textielstad Enschede. Voor het stadhuis, bij het ei van Co, Lieten
drie Textielbeatbands zich van hun beste kant horen t.w. The Chains,
ZUV-X-8 en The Indeeds.  De covers van Searchers, Beatles en Rolling
Stones deden het duidelijk goed bij het aanwezige publiek. We hebben
een filmpje van deze middag gemaakt.   
OUD NIEUWS 2014