Dubbel feestje bij Highway ‘61 28-3-2015  Het uitbrengen van een single door Trip & ter Brugge, en een geslaagd optreden bij RTVoost, is wel een reden om het glas te heffen, in Appie’s huttie, op een geslaagd muzikaal weekje. Gerrit en Bert kennen elkaar al erg lang en hebben 50 jaar geleden de band Highway’61 opgericht. Reden om samen de single “Here We Are” uit te brengen. De huidige Highway bezetting was afgelopen vrijdag te gast bij RTVoost en speelde enkele nummers, in een semi-akoestische uitvoering. Conclusie; de grote bus of aanhanger kan de deur uit. Versterkers zijn niet meer nodig en Appie heeft genoeg aan z’n speciaal geprepareerde cajon m.a.w. wat Highway daar liet horen was gewoon super, een lust voor het oor.
Rabbits repetitie met Herman Kijkje achter de schermen, tijdens de laatste repetitie van The Rabbits in één van de studio’s van poptempel ATAK, voor het Textielbeatfestival 2015.
Henk van Rees vertelt... Mooi interview met Henk van Rees waarin hij vertelt over zijn belevenissen in de sixties. --- Henk begint in 1966, samen met Juul Samson, de First Loos Club in schouwburg Irene te Enschede. Naast lokale bands spelen er al gauw de landelijke topbands zoals The Outsiders, Q65, Motions, RO-DY-S, Cuby & The Blizzards, Golden Earrings en vele anderen. De club helpt ook bij de organisatie om de Australische Easy Beats naar het oosten van het land te halen. Na een fusie met Herbert Spier zijn ze ook in Hengelo actief. In die periode zijn ze medeorganisator van een concert van The Kinks in Apeldoorn. PoparchiefTwente.nl
Slot van het laatste grote Textielbeatfestival Laatste deel uit een serie van vier videofilmpjes betreffende het laatste grote Textielbeatfestival dat is gehouden op 11 januari 2015 in de Grolsch Veste te Enschede. Aan bod komen Old Stars Band-2, Indeeds en huldiging van bestuur en Ria. Tot slot, de finale door alle muzikanten.
Alles over het Textielbeatfestival 2011   -   2013   -   2015
The Nightstars 1-8-2015  Het optreden van The Nightstars bij de Haarmuehle, vlak over de grens bij Buurse op 8 augustus, begint een uur eerder (17:00 uur) i.v.m. het maken van video-opnames. Dit alles natuurlijk bij goede weersomstandigheden. Wijzigingen of annuleringen worden op deze website gemeld.
Poparchief Twente op bezoek bij Beppie Kamphuis In de jaren 60 werd gitarist Beppie Kamphuis vergeleken met Eric Clapton. Zelf vond hij dat te veel eer. Beppie beschrijft zijn speelstijl als eenvoudige blues met een jazzy inslag. Muziek maakte hij toen en nu nog steeds vooral voor zijn plezier. De kinderen van de familie Kamphuis ontwikkelden zich tot kunstenaars en verzamelaars. Zo ook Beppie, in zijn werk en vrije tijd. Beppie is een veelzijdig persoon in alle eenvoud. Poparchief Tswente ging bij hem op bezoek. Meer...
A  A  N  R  A  D  E  R
Je kent dat wel… je komt op een bijzondere locatie of hoort ergens een leuke band of artiest en denkt dan… dat zouden andere mensen ook moeten zien of horen. Daarom hebben we de AANRADER verzonnen. Het hoeft geen Enschede of sixties te zijn. Wel blijven we het liefst een beetje in de buurt, laten we zeggen TWENTE. Heb jij iets voor de AANRADER., laat het ons weten. Op 4 september is op een bijzondere locatie een leuke band te beluisteren. Locatie is de vijver achter museum Twentse Welle op het Roombeek. De band heet Ssensual2 en komt uit Almelo. Een talentvol vijftal wat live gegarandeerd staat voor prachtige ballads, afgewisseld met swingende en unforgetable oldies, maar ook evergreens en romantische folksongs. Veel populaire tophits maar ook alternatieve en zeker niet minder gewaardeerde songs zullen de revue passeren.  Intree is vrij.
A  A  N  R  A  D  E  R
Je kent dat wel… je komt op een bijzondere locatie of hoort ergens een leuke band of artiest en denkt dan… dat zouden andere mensen ook moeten zien of horen. Daarom hebben we de AANRADER verzonnen. Het hoeft geen Enschede of sixties te zijn. Wel blijven we het liefst een beetje in de buurt, laten we zeggen TWENTE. Heb jij iets voor de AANRADER., laat het ons weten. WijkenMuziekFestival 2015: de FINALE !! Vele bands/artiesten streden om een plaatsje op deze eerste editie van een nieuw festival. Deze middag nemen de 8 winnaars uit de voorronden deel, want dat zijn het: allemaal winnaars! Allemaal uit Enschede, supergemotiveerd en enthousiast. Wanneer? zondag 13 september. Waar? Hoek Lambertus Buddestraat/Spoordijkstraat in de wijk Twekkelerveld Kost dat? Helemaal gratis, de juiste feestinstelling! Hoe laat?  om 14.00 uur.
Poparchief Twente in het nieuws 4-8-2015  Mooi artikel in de TCTubantia van zaterdag 1 augustus over het Poparchief Twente. Op de website van tctubantia.nl is maar een klein deel van het totale interview te lezen. Klik hieronder voor het hele interview. Voor verdere vergroting klik daarna nogmaals rechtsonder op het artikel.
Reünie Top Twenty Club Delden 7-8-2015  Was jij in de sixties ook fan van The White Rockets, Honest Men of The Rowdies!... dan zou het zo maar kunnen zijn dat je, voor een optreden van één van deze bands, in de Top Twenty Club bent geweest. De Top Twenty Club was een Beatclub in Delden waar regelmatig Enschedees beste Beatbands optraden. Deze maand is het 50 jaar geleden dat de club werd opgericht, tijd voor een reünie. Deze reünie zal plaatsvinden op 29 augustus 2015  in Restaurant 't Hoogspel in Delden. Er zal veel ruimte zijn om met elkaar te praten en er worden originele opnames gedraaid van bands die speelden in de club!  Ga naar de website en geef je op.
24-8-2015  Universal Music heeft een dubbel CD van The Buffoons uitgebracht. De dubbel CD bevat 53 nummer en wordt geleverd inclusief boekje. Naast alle grote hits zijn er ook nummers te beluisteren die de band heeft opgenomen met o.a. Bojoura en Seth Gaaikema.
Textielbeat ‘The final edition’ 28-8-2015  De laatste editie van Textielbeat wordt nog een keer flink in de spotlights gezet. TVEnschedeFM gaat samen met de Bibliotheek Enschede in de maanden september en oktober aandacht geven aan de laatste editie van Textielbeat. Eind september gaat er een expositie van start in de bibliotheek van Enschede, en begin oktober begint de TV Serie Textielbeat The Final Edition op TV Enschede.
20-10-2015   Op de website van het Poparchief Twente is een mooi interview te lezen en te bekijken (video) van de Enschedese muzikant, arrangeur en componist John Gaasbeek. John vertelt honderduit over zijn jeugd, z’n eerste bandje, de Teach- In periode en de vele activiteiten die hem nu bezig houden. Ga naar de website van het Poparchief Twente  voor het interview.
Heb je deze wel eens bekeken! Rabbits60 video’s
Kaartverkoop loopt als een trein 21-11-2015   Inderdaad… de kaartverkoop voor de komende Textielbeat Nieuwjaars party gaat erg goed. Om 10:30 uur heeft Siem Druivelaar, van het gelijknamige verkooppunt, 200 van zijn 250 kaarten verkocht. De telefoon staat rood gloeiend. Allemaal mensen die kaarten willen reserveren. Daar begint Duivelaar echter niet aan. Gewoon langs komen en contant afrekenen. Als het zo doorgaat zijn we er snel doorheen.
Textielbeat nieuwjaarsparty 3-11-2015  Je hebt het altijd al eens willen doen, naar een Textielbeatfestival. Was dat even balen dat afgelopen januari de laatste editie werd gehouden. Nou… dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt nu gaan voor de herkansing. Op zondag 10 januari 2016 organiseert de stichting Textielbeat een nieuwjaarsparty. Het heet dan wel geen Textielbeatfestival meer maar dat mag de pret niet drukken. Ook is het aantal bands gereduceerd van 16 naar 5 bands. Dit aantal bands kan op één podium.  één podium betekend de helft van het normale vloeroppervlak. Zo wordt het wel iets knusser maar is het nog steeds een behoorlijk festival… eh.. ik bedoel nieuwjaarsparty.
OUD NIEUWS 2015  
4-1-2015  Zaterdag 10 januari zal Ria Waccary haar boek “Katoenvreters!“ presenteren. Het boek belicht de Enschedese beatscene en jongerencultuur in de jaren zestig. De presentatie zal plaats vinden in Twentse Welle  in Enschede
- Katoenvreters -  een must voor de sixties liefhebber Vandaag 10 januari 2015 vond de presentatie plaats van het, door Ria Waccary geschreven, boek -Katoenvreters- Het boek geeft een beeld van Enschede in de zestigerjaren en de Beatscene in het bijzonder. Het eerste exemplaar werd uitgereikt door Jeroen Hatenboer, Wethouder in Enschede, aan het enige erelid van de stichting Textielbeat, Gerard van Tongeren. Het is een prettig leesbaar boek geworden en mooi geïllustreerd, een must voor alle sixties liefhebbers. De beatscene van Enschede was in grote getale op komen dagen om de presentatie bij te wonen. Meer foto’s
REGIOBEAT voor de Sixties liefhebber Als we straks het laatste grote Textielbeatfestival achter de rug hebben, hoeven we niet bang te zijn dat we het zonder sixties entertainment moeten doen. De eerste stappen zijn gezet door de bands Highway’61 en The Nightstars. Deze bands hebben de handen ineen geslagen en gaan de regio voorzien van gezellige sixties avonden. Zaaleigenaren kunnen de twee bands inhuren voor een avondje amusement. Kijk eens op hun gezamenlijke website en houd de agenda in de gaten.
Laatste grote Textielbeatfestival uitstekend verlopen 12-1-2015  Zo… het laatste grote Textielbeatfestival zit er op. Heel… heel veel mensen hebben genoten van een uitstekend verlopen festival met als ceremonieel hoogtepunt, de uitreiking van de gouden Enschede-speld voor de stichting Textielbeat en de koninklijke onderscheiding voor Ria Waccary. Eén van de goede doelen was het Poparchief Twente. Deze werkgroep is een kleine twee jaar bezig om de geschiedenis van de Twentse Popmuziek vast te leggen voor het nageslacht. We hebben alvast een korte video-compilatie van het festival in elkaar gedraaid. Later volgt er meer. Foto’s volgen. Foto’s: Henk Tukker      Foto’s: Linda en Jannie      Foto’s: Brummelhuis Foto’s: Kusters               Foto’s: Addy Rietman        Filmpje Butterfly    KistemakerPhotography                                             Filmpje Rabbits
Bezoeker en Muziek In dit deel komt de bezoeker en de muziek aan bod. Enkele interviews met vrolijke mensen en optredens van The Black Devils en The NightStars.
D  e     B  e  z  o  e  k  e  r Op het Textielbeatfestival hebben we veel bezoekers gesproken die allemaal met een dubbel gevoeld naar de Grolsch Veste zijn gekomen. Allemaal hebben ze zin in een gezellig festival terwijl ze ook beseffen dat dit het laatste grote Textielbeatfestival zal zijn. Gelukkig overheerst de vrolijkheid. Hier een impressie.  Op de achtergrond, van deze videoclip, is een compositie van Addy Scheele te horen -Textielbeat- gespeeld door The Ronal Four.
Rabbits en meer... In dit deel komen The Rabbits aan bod met hun optreden op het Textielbeatfestival. Daarnaast nog enkele interviews met bezoekers waaronder de voorzitter van het Poparchief Twente.
Onze man uit Australië is gearriveerd 9-1-2015  Mooi op tijd arriveerde Herman afgelopen donderdagmorgen op luchthaven Schiphol waar familieleden hem stonden op te wachten. Na ruim een dag acclimatiseren kon hij vanavond mooi de laatste repetitie van de Rabbits meepakken in de catacomben van poptempel ATAK. Omdat Herman de betreffende nummers in Australië al goed had doorgenomen, kostte het hem geen enkele moeite om het repertoir onder de knie te krijgen. Net als de andere Rabbits, verheugt hij zich op het komende Textielbeatfestival.