Rabbits60.nl op bezoek bij My Generation op TVEnschedeFM
10-10-2010  Het zonnetje staat al hoog aan de hemel als ik vanmorgen om 9.30 uur in de auto stap en naar de studio van TVEnschedeFM rijdt om wat foto’s te maken tijden de uitzending van My Generation, gepresenteerd door Eduard Hanauer.  Een kleine 10 minuten later sta ik aan de Roomweg m’n auto op slot te doen. Als ik de studio nader zie ik een fiets naast de ingang staan. Al gauw denk ik, He, Willem kistemaker zou er wel eens kunnen zijn. Van Willem weet ik namelijk dat hij zich veel per fiets verplaatst in de regio. Daar komt nog bij dat Willem de laatste tijd regelmatig in de studio aanwezig is op zondagsmorgens tussen tien en elf uur. Mijn vermoeden wordt bewaarheid als ik aan de deur klop en de deur open gaat. Eduard en Willem zitten al aan de koffie. Ik doe graag mee. Heb je het al gehoord, vraagt Willem. Ik weet van niets.  Solomon Burke is overleden.  Nou, dat is inderdaad nieuw voor mij.  Maar goed, zolang ben ik nog niet wakker en zo vroeg op de zondagmorgen hoor ik geen  radio  en zie ik geen TV.  Ja, daar word je inderdaad wel een beetje stil van. Vorige week werd er nog veel aandacht geschonken op de landelijke radiozenders betreffende de CD die Burke samen met De Dijk heeft gemaakt. Ook was hij hier afgelopen mei in Poppodium Atak voor een optreden. Na nog wat heen en weer gepraat maakt Eduard aanstalte om aan de slag te gaan. Even later klinkt de tune van My Generation, een nummer van The Who.

Willem ontwikkelt zich al gauw als een soort sidekick van Eduard.  Hij draagt wat informatie aan en geeft af en toe ook commentaar in de uitzending. Het loopt eigenlijk gesmeerd. Ze zijn het overigens lang niet altijd met elkaar eens. Als Eduard het nummer Land van Maas en Waal start van Boudewijn de Groot, maakt Willem afkeurende gebaren.  Als later in de uitzending echter Day tripper van The Beatles door de kleine studio schalt, zijn we het allemaal met elkaar eens, dit is een sterk nummer.  Zelf word ik in de gelegenheid gesteld mensen op te roepen om foto’s op te sturen, die in de sixties gemaakt zijn in buurthuis de Sloep, voor de “Rabbits60.nl” website.

Voor je het goed en wel in de gaten hebt is het uur voorbij. De mensen voor het volgende radiouurtje, Enschede FM dialect, komen binnen en beginnen alvast met de voorbereiding van hun programma.  Als we ons naar de koffiehoek begeven zitten daar enkele gasten voor het dialectprogramma. Het zijn mensen van de Theatergroep Glanerbrug. Ze geven binnenkort enkele voorstelling in de Prismare te Enschede en in het dorpshuis in Glanerbrug. Als de koffie op is nemen we afscheid. De zon staat nog hoog aan de hemel. Het belooft een mooie dag te worden.Klik 
hier voor meer foto's.....