Textielbeat op 15 December - 2013
PODIUM-1
16:10 uur - Butterfly
16:50 uur - Rabbits
17:30 uur - Refreshers
18:10 uur - Ronal Four
18:40 uur - PAUZE
19:05 uur - ZUV-X-8
19:45 uur - Chains
20:25 uur - Old Stars Band
21:05 uur - Nightstars
PODIUM-2
16:00 uur - Opening
16:25 uur - St.John’s Family
17:10 uur - Just For Fun
17:55 uur - Highway
18:25 uur - Goede doelen
19:10 uur - Centurions
19:55 uur - Indeeds
20:35 uur - Source
21:15 uur - Rowdies
21:45 uur - Slotlied
Speelschema van de Sixtiesbands op het Textielbeatfestival
Podium-1 is het linker podium gezien vanaf het trappenhuis
Podium-2 is het rechter podium gezien vanaf het trappenhuis.
2013
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Maak verder kennis met The Nightstars Eerder op deze website heb je The Nightstars kunnen zien en beluisteren tijdens hun weekelijkse repetitie.  We gaan nu een stapje verder. Rabbits60 was erbij tijdens de soundcheck vlak voor een optreden in Tubbergen. Je krijgt nu een beter beeld wat je straks kunt verwachten op het komende Textielbeatfestival. Zet YouTube op HD
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Kaartverkoop voor Textielbeat 2013 is begonnen 2-11-2013  De kaartverkoop voor het komende Textielbeatfestival is begonnen. Rabbits60 was vroeg uit de veren om erbij te zijn.
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Maak kennis met de huidige Nightstars 31-10-2013  Één van de twee “nieuwe” bands die spelen op het komende Textielbeatfestival zijn The Nightstars. Met “nieuw” bedoelen we natuurlijk dat ze voor het eerst op dit festival zullen optreden.  The Nightstars zijn begonnen in 1966. De muzikanten hebben elkaar ontmoet op het Enschedese conservatorium, waar ze allemaal zijn afgestudeerd. Omdat ze tijdens hun studie geen beatmuziek mochten spelen, werd Enschede als speelstad een beetje gemeden. Dat is ook de reden dat ze hier wat minder bekend zijn t.o.v. de andere Textielbeatbands. Ongetwijfeld zal deze band het goed doen op het festival doordat ze een enorm breed repertoire hebben. In de sixties speelden ze zowel nummers van Frank Zappa’s Mothers of Invention als ook nummers van Herb Alpert. Om de sixties liefhebber opnieuw kennis te laten maken met The Nightstars hebben we een videoregistratie gemaakt tijdens een van de repetities. Zet de video op HD
Rabbits zijn gestart met repetities 5-10-2013  Net als veel andere Enschedese sixtiesbands, zijn The Rabbits begonnen met de repetities voor het komende textielbeatfestival dat wordt gehouden op 15 december in de Grolsch Veste. Op dit moment zitten we nog in een fase dat we kunnen repeteren in de huiskamer. Later zal dat plaatsvinden in een repetitie ruimte waar een complete geluidsinstallatie aanwezig is. Alie, die noodgedwongen aanwezig is bij de huidige repetities, is in elk geval erg tevreden met de repertoirekeuze.
In de aanloop naar het Textielbeatfestival Repetitie bij de Source Alhoewel sommigen een zware zaterdagavond hebben gehad, zijn alle leden van de Source op zondagmorgen rond 10:00 uur aanwezig voor de repetitie. Over twee weken is het Textielbeatfestival en er moet nog wat gebeuren. Rabbits60.nl was erbij en maakte de volgende registratie.
n Sliepsteen gewijd aan Beatcultuur in Enschede De St. Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) heeft haar eigen kwartaalblad “n Sliepsteen”, voor velen onder ons waarschijnlijk wel bekend. De laatste uitgave van dit jaar staat volledig in het teken van “De Beatcultuur  in Enschede”. Muzikanten, Manager, organisator, Fotograaf en kapper, komen ruimschoots aan bod. Bezoekers van het komende Textielbeatfestival krijgen de gelegenheid het blad te kopen voor de losse nummers prijs van €3,50. Het nummer zal uiteraard ook te koop zijn in de boekenwinkel. Het blad is geïllustreerd met nooit eerder vertoonde foto’s. Rabbits60.nl mag een puntje van de sluier oplichten wat betreft een aantal artikelen in dit december-nummer. Klik hier voor meer.
Grandioos feest Textielbeat - 2013 16-12-2013  Het was weer ouderwets gezellig op het afgelopen Textielbeatfestival, dat gehouden is op zondag 15 december. Al bij de eerste bands was het erg druk voor beide podiums en de stemming zat er al vroeg in. Alhoewel het geluid niet optimaal was heeft het publiek daar waarschijnlijk weinig van gemerkt. Na het optreden van de bands kon de bezoeker nog even rustig napraten onder het genot van een drankje. Complimenten voor het bestuur en alle vrijwilligers die deze geweldige klus weer succesvol hebben afgerond. Hier alvast het eerste, van een aantal, filmpjes die we de komende dagen op deze website zullen plaatsen. Ook volgen er nog veel foto’s die gemaakt zijn door verschillende fotograven.
Textielbeat voor groot en klein Hier een aantal links naar plekken waar foto’s te vinden zijn van het Textielbeatfestival - 2013
Video Textielbeat 2013 Deel2 online 23-12-2013   Zoals al eerder gemeld wordt het eerste deel van de Rabbits60.nl videoreportage enorm goed bekeken. Extra reden dus om maar vlug het tweede deel online te zetten. In dit tweede deel voert de muziek de boventoon. Te horen en te zien zijn o.a. Butterfly, Rabbits en Highway ‘61. Veel Kijk en luisterplezier.
Deel3 online van de Textielbeat2013 videoregistratie 25-12-2013   In deel3 zie je het publiek toch wat losser worden wat hier  en daar tot leuke taferelen leid. Erg leuk om met de camera bovenop te zitten. Bands in deze aflevering: Ronal Four, Centurions en ZUV-X-8.
Deel4 online van de Textielbeat2013 videoregistratie 30-12-2013   Hier het vierde en laatste deel van de videoregistratie die is gemaakt op het Textielbeatfestival 2013. De twee bands die in de spotlights staan zijn de Old Stars Band en The Nightstars.
Rabbits60.nl